perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kestositeen ohje

Tarvikkeet

  1. kankaaseen sointuvaa ompelulankaa
  2. yksi nepparipari
  3. Esim. vanhaa käytettyä flanellia ja/tai muuta imutehoista kangasta, esim. frotee, collegekangas, trikoo. Flanelli miellyttävä iholle, trikoo on näistä ehkä imutehottomin, joten koko sidettä ei kannata trikoosta tehdä. Muista myös tämä: värjäämätön (käsittelemätön) kangas on aina imutehoisempi kuin värjätty. Ks. alla olevat linkit - niistä löytyy erilaisia kangasyhdistelmiä mielyttäviin siteisiin.


Esivalmistelut


Tulosta kaava A4-tulosteena. Varmista tulosteen koko mittaamalla imuosa; jos se on seitsemän senttimetriä, kaava on oikein tulostettu.

Leikkaa yksi päälliosa, haluamasi määrä imuosia, yksi iso imu-/kosteussulkuosa  ja yksi alaosa kaavakuvion mukaisesti, eli kolme isoa kappaletta ja pieniä osia haluamasi määrä (yleisesti suositellaan 2-4 kpl vuodon runsauden mukaan laitettavaksi).

Kestositeen kaava


Kestositeen kaava
Kestositeen kaava - A4 tulosteena - varmista tulosteen koko, oikean kokoisessa kaavassa imuosa on 7cm

Kestositeen rakenne

Jos et halua käyttää kosteudensulkukangasta, tee imukankaasta yksi iso kappale. Näin saat siteestä jämäkämmän, jos käyttämäsi kankaat ovat ohuita. Reunavuodon ja nepparin kiinnityksen kannalta kolme isoa kappaletta olisi järkevää tehdä. Käytössä tulet huomaamaan mikä sinua miellyttää ja mikä toimii sinulla parhaiten. Voit esim. tehdä ensin yhden koekappaleen ja muuttaa mitoitusta tarpeen mukaan.
Kestositeen rakenne
Kestositeen rakenne

 Kestositeen ompeluvaiheet

I vaihe

Ompele kiinni pienet imuosat isoon imuosaan tai kosteudensulkukankaaseen mahdollisimman isolla suoralla tikillä.
Ensimmäinen ompeluvaihe
Ensimmäinen ompeluvaihe

 II vaihe


Ompele osat yhteen saumurilla tai ompelukoneen siksakilla. Siksak kannattanee ommella kolmeen kertaan niin, että päällys-siksakin kolme kierrosta ovat kukin aina hiukan erillään edellisestä. Näin ommel vastannee paremmin 4-lankaista saumuritikkiä, joka olisi ehkä parhain kestositeen tikiksi.

Toinen ompeluvaihe
Toinen ompeluvaihe

Loppuvaiheet

(Huolittele saumurin langat vetämällä langat lankakujan sisälle.)

Laita siteeseen neppari tai painonappi. Kaavassa merkitty nepparin paikat raksilla.


siteen osat leikattuina
Siteen osat: Coolmax-päällinen, kolme bambupolyesterifrotee-imukerrosta, kosteussulkukangas ja pohjana bambupuuvillacollege


valmis kestoside
valmis kestosideKatso myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti