perjantai 12. helmikuuta 2016

Ompelukoneiden putsaus poninkarvasiveltimellä

poninkarvasivellin
poninkarvasivellinPoninkarvainen sivellin ei Clara O:n talossa ole koskaan ollut kovassa maalauskäytössä, koska se imee itseensä tuhottomasti väripigmenttejä. Sen pesu on ollut hermoja raastavan pitkällinen prosessi ja vaatisi gurun Zen-asennoitumista. Valehtelematta puolen tunnin pesun jälkeenkin siveltimestä lähtee vielä väriä. Vaikka sivellin on mitä kaunein ja pehmein muiden karvaturriaisten siveltimiin nähden, on se maalaamisessa jäänyt heitteille juuri tuon pehmeytensä vuoksi, mutta siksi tuo sivellin on mitä oivin putsauspensseli ompelulaitteiden huoltoon.

Varsinkin saumurin putsaamisessa poninkarvainen sivellin voittaa mennen tullen saumurin mukana tulleen putsaussiveltimen. Kun luulee jo saaneensa kaikki pölyt saumurin omalla siveltimellä pois putsattavista kohdista, pieni pyyhkäisy poninkarvasiveltimellä näyttää ettei pölyä ollutkaan juuri yhtään poistunut saumurista. Poninkarvasivellin on oikea pölymagneetti.

Toki poninkarvainen sivellin taitaa olla niitä kalliimpia siveltimiä taidetarvike- tai kirjakaupassa, mutta pikkutarkalle ihmiselle se on oikea aarre.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti