sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Twillistä tehty iltapuku

Kuka olisi arvannut, että twill-kangas, jota ostin korsettien aluskankaaksi ja sun muiden pikkuisten järeiden juttujen materiaaliksi, päätyi iltapuvuksi. Heti kun näin kankaan, ihastuin sen kauneuteen ja laadukkuuteen. Twill, työmiesten housukangas, voikin olla jotain niin kaunista ja ylevää, että pienet harmaat aivosoluni huusivat niin äänekkästi kankaan haluavan tulla juhlapuvuksi, että idea oli toteutettava.

Harmi vain, että kuvat eivät ole eduksi puvulle. Kangas kiiltää hillitysti kuin puuvillasatiini. Se on juuri sopivan jämäkkä iltapukuun, ettei minun tarvinnut käyttää rigileneä sivusaumoissa.

Mekko on hieman pidempi takaa, mutta kunnon laahusta en käytännön syistä viitsinyt tehdä. Käytännön syistä takaosa on myös leveämpi kuin etuosa. Yhdessä esiversiossa takakappale vastasi paremmin etukappaletta, mutta hylkäsin sen version. Siinä olisi pitänyt "sipsutella" tai nostaa helmat korviin, jotta pystyisi ottamaan "juoksuaskelia".

Olkaimet ovat sirot,10mm satiininauhasta, ja vetoketju on järeä, 6mm-hampainen kiinteä spiraalivetoketju. Laitoin pukuun saumaan upotetut taskut (aika monessa amerikkalaisessa TV-sarjassa on näkynyt juhlapuvuissa/iltapuvuissa taskuja), kuten puvun takaapäin otetussa kuvassa hyvin huomaa.

Twill-iltapuku edestä


Twill-iltapuku takaa
Materiaalit ostettu:

Kangastukku
[120681] Puuvillatwill, vahvempi laatu, musta
Leveys: 160cm
Materiaali: 100% puuvilla
[Puuvilla paksunpi laatu, musta 122907 Pesu- ja hoito-ohje: 60 asteen pesu, ei kloorivalkaisua, rumpukuivaus sallittu, kolmen pisteen silitys]
[Puuvilla paksunpi laatu, musta 122907 Paino: 365 g / m]
Asia tarkastettu Kangastukusta, tuotteet vastannee toisia

Liimatukikangas, puuvilla, musta, 90cm,
Leveys: 90cm
Materiaali: 100% puuvilla

Prymin 10mm Satiininauha
Materiaali: 100% polyesteri
Pesu- ja hoito-ohje: 60 asteen pesu, ei kloorivalkaisua, yhden pisteen rumpukuivaus, kahden pisteen silitys, kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä

DT saumurilangat

Ullaka
Optin 40cm vetoketju, spiraali, kiinteä, 6mm

Gütermann ompelukonelangat:  Norteva & Vuorento

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti