torstai 8. lokakuuta 2015

Pitsineulepaita

Tämä pitsi-ihanuus taisi valmistua kesä-heinäkuussa isokokoiselle naiselle, joten mallinukken päällä paita näyttää roikkuvalta. Kuvaustenkaan kanssa Clara O:n talossa ei ole pidetty kiirettä. Eihän neuleen saajallakaan ole ollut kiirettä, kun vasta sunnuntaina paita lähti uuteen kotiin.

Paita neulottiin Novitan Tennessee-puuvillalangasta, jota ei enää valmisteta. Novitan Tennessee-langalle löytyy vastine Dropsilta. DROPS Muskat -lankaa suositellaan neulottavaksi 4mm puikoilla, kun taas Tennessee-lankaa suositeltiin neulottavaksi 3,5mm puikoilla.

Malli on Novitan Kevät 2007 -lehdestä ja neulottu Addin metallisilla pyöröpuikoilla suljettuna neuleena kädenteitä lukuun ottamatta, vaikka ohje oli tasoneuleelle. Clara O:n talossa rakastuttiin Addin pyöröpuikkoihin. Eroa Novitan ja Addin pyöröpuikoilla on kuin yöllä ja päivällä. Addin pyöröpuikkojen kaapeli on huomattavasti notkeampi kuin Novitan, joten kaapeli joustaa neulottaessa liikkeen mukaan paremmin, eikä kinnaa ja tunnu raskaalta liikkeessä kuten Novitan puikot. Näin isossa työssä parempi työmukavuus on niin suurta plussaa, että puikkojen hintaero ei haitannut lainkaan. Novitan puikot osoittautuivat nettihaun hintavertailussa muutaman euron edullisemmaksi, mutta Clara O:n talossa Addin puikot tulivat silti edullisemmiksi, koska Novitan puikkojen postituskulut olivat suuremmat kuin Addin puikkojen hinta ja matkakulut lähimpään Addia myyvään liikkeeseen, jossa netin mukaan oli varastossa ohjeen mukaiset puikot. Clara O:n talossa siis säästettiin myös aikaa ja rahaa Addin puikot ostaessa. Go for it, Addi! We love you!

pitsineulepaita
pitsineulepaita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti