sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kaulahuivi


kaulahuivi
kaulahuivi
Materiaalit ostettu:
Kankaita.com
Tähti puuvillakangas
Materiaali: 100% Puuvilla
Väri: laivastonsininen
leveys: 142 cm
Paino (g/m²): 110,0
Pesu- ja hoito-ohje: 30 asteen pesu, 1 pisteen silitys, kemiallinen pesu mahdollista, ei rumpukuivausta

Lanka luultavasti ostettu Eurokankaasta kauan sitten.

huomioita: oli pikkuisen jännät paikat saada huivi onnistumaan, kun pois annettujen Moon-lankojen tilalle ei ole vielä raaskittu ostaa uusia lankoja. Bernina-ompelukone ongelmien vuoksi tuli luovuttua Moon-langan käytöstä, sitä kun ei kuulemma kannattaisi käyttää Berninan kokeissa. Tikki ei tällöin ole välttämättä niin hyvää kuin esim. Gütermann-ompelukonelangoilla. Berniinan lankaongelmista olen kirjoittanut ennenkin "Ommeltava kissanpeti -teko-ohje " postauksessa. Onneksi olin jättänyt harsintalangoiksi jotain beige-kultavivahteista lankaa - jonka merkkiä en tiedä - päätin käyttää tuota lankaa tässä työssä, ja ihan OK jälkeä sain aikaiseksi. Huivin saajakin oli onnesta soikeana, kun näki huivin.

Olen hakenut tietoa netistä Bernina-koneemme ongelmiini, mutta en ole saanut muuta selville, kuin että eräällä Kanadassa asuvalla henkilöllä on sama kone kuin minulla ja ongelmia on ollut, eikä niitä ole edes huollossa saatu pois, vaikka kone oli pitkään huoltopaikassa korjattavana. "Sain vain ongelmia" kuulunee siis tämän malliin ominaisuuksiin. Meillä kahdella on käynyt huono tsäkä konetta ostaessa, saimme Berinalta heidän maanantai-kappaleensa. Netistä löytyy myös ylistyksiä kyseisestä koneesta.

Ongelmien poistoon muuallekin tarjotaan kalliita vianratkaisumenetelmiä Berninan osalta. Pikkuisen se ottaa kukkarolle, tuo lankajuttukin, jos joutuu ostamaan noin neljä kertaa kalliimpaa lankaa, värisävyjäkin on tuhoton määrä, eikä kaikkea voi ommella vain mustalla ja valkoisella. Saumurissa, kylläkin, käytän tällä hetkellä vain mustaa ja valkoista lankaa. Joku on pistänyt minuakin paremmaksi ja ompelee saumurilla vain harmaalla langalla. Tämä oli iloinen yllätys: muutkaan eivät hamstraa isoja saumurilankarullia ja hikoile miettiessään - onko sävy juuri se oikea. Itselleni soveltuu paremmin tuo kahden värin käyttö. Teen niin paljon mustista kankaista juttuja, eikä harmaat saumat mustassa vaatteessa ole minun juttuni. Sen vuoksi on ollut alusta lähtien selvää, että käytän saumurissa vaaleille kankaille valkoista ja tummille mustaa tai minkä katson sopivan parhaiten tekeillä olevaan projektiin.

Bernina-saumuriin olen ollut todella tyytyväinen, niin oli helppoa hankkia Jamonen tilalle Bernina-ompelukone. Vielä kun on selvinnyt, että Jamone asiat Suomessa tuppaavat olemaan huonossa kantimissa. Jamonen ostaminen tulevaisuudessakin on hyvin epätodennäköistä Clara O:n talossa. Janomen peitetikkikoneesta kiinnostuttuamme myyjät sanoi, "ettei meillä ole", vaikka ovat Jamone jälleenmyyjiä. Lauttasaaren maahantuoja sanoi, että jälleenmyyjien pitäisi myydä kaikkia Janome-tuotteita, kun kyselimme mistä peitetikkikoneita voi ostaa, kun firma "X" ei jälleenmyy kyseistä tuotetta. Toisessa paikkaa asiakkaan palveleminen ei ollut päätyötä vaan myyjä keskittyi ystävälle juttelemiseen. Asenne oli siis niin nuiva muutenkin asiakasta kohtaan, että ei siinä enää tehnyt mieli toistella Lauttasaaresta saatuja kommentteja. Toiselta paikkakunnalta ostohankinta tiedustelusähköposteihin ei edes vastattu. Ostimme koneen sitten naapurimaasta, siellä kun asiakkaille tarjottiin palvelua ja valikoimaa.

Berninan Herttoniemen maahantuojan huolto oli joustava ja asiantuntevan oloinen, mutta kone alkoi reistailemaan huollon jälkeen aika pian. Emme oikein osaa sanoa mikä koneessa on vikana, joten miten sellaisen ongelman kanssa voi mennä huoltoon. Mitään näkyvää/tunnistettavaa syytä ongelmille ei ole, kuten alussa: kone ei pystynyt tekemään esim. kunnollista siksak-ommelta, koska neulatangossa oli muutaman millin heitto. Neula kilahteli puolakoteloon ja osui kait ihan kunnollakin välillä puolakoteloon - ainakin se on naarmuilla. Nyt ongelmia on enemmän ja eivät kokoaikaisia. Välillä kuulu hankausta, kilinää ja muita ääniä. Rahinaa, jota ei saa pölyn poistolla ja öljyämisellä pois. Paininjalat löpsyy ajoittain kuin lättäjalat.


Yksi hyvä puoli Berniiinassa on Janomeen verrattuna, ettei puola ei pomppaa kesken ompelun pois paikaltaan. Se oli Janome-ompelukoneen yksi inhottavimmista ominaisuuksista. Kun kuuli tietynlaista kolinaa oli lopetettava ompelu ja laitettava puola taas takaisin oikein pesäänsä ja purettava mahdollinen lankasekasotku käsityöstä. Puolakotelon suunnittelu ei ollut ihan onnistuneimmasta päästä, vaikka muuten halppis karvalakki Jamone oli hyvä japanilainen työmies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti